Boekentip: Houd me vast

on vrijdag, 20 februari 2015. Posted in Blogs

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden. Die hulp komt in dit boek van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy. In "Houd me vast" maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties.

Sue Johnson Houd me vast Door middel van verhalen uit haar praktijk, gesprekstechnieken, oefeningen en verhelderend advies laat ze zien wat de zeven bepalende momenten in een relatie zijn en coacht ze je die momenten door zodat je een veilige band creëert met je partner.

De liefde staat centraal in plaats van communicatieregels. Wij willen allemaal basisveiligheid hebben in onze nabije relatie. Emotionally Focused Therapy (EFT) leert om de liefde weer terug te brengen in de relatie. De schrijfster, een psychotherapeute, ontdekte dat reacties tussen mensen geen intellectuele, maar emotionele reacties waren.

Emotionele sleutelmomenten, zowel negatieve als positieve, bepalen een relatie. Dit boek is bedoeld als zelfhulpboek, maar vervangt zeker geen therapie. Lees het daarom stap-voor-stap en herhaal. Belangrijke kernthema's zijn onder meer: ruzies zijn vormen van protest tegen het verlies van emotionele verbondenheid. De interacties worden steeds negatiever wanneer de basisbehoefte ontbreekt. Durf in een dialoog terug te kijken op een crisis of conflict. De band met elkaar, de verbondenheid kan ook door seks en aanrakingen versterkt of hersteld worden. Een boeiend en pittig boek voor mensen met voorkennis en motivatie.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen

Inschrijven nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi