Articles in Category: Blogs

Checken is de werkelijkheid ontdekken

on vrijdag, 31 mei 2013. Posted in Blogs

Checken is de werkelijkheid ontdekken

“Ik zal maar geen nee zeggen, anders loopt ze vast weer te balen”, “ik doe dat liever niet, want anders denkt hij dat…”. Aannames, aannames, de hele dag door vullen we van alles in. Aannames over hoe iets is of zal zijn. Aannames over hoe iets zal worden of zal gaan. We gaan met onszelf in onderhandeling over de ‘verwachte” reacties in plaats van de werkelijke reactie en we interpreteren er flink op los. De Dikke van Dale zegt over aannames: iets wat je denkt of vindt zonder het zeker te weten. Een vooronderstelling. We gaan in op alles wat we denken te weten en daar baseren we oneindig veel op. Solide fundamentje? Niet echt.  

Durf jij in beweging te komen?

on dinsdag, 19 maart 2013. Posted in Blogs

Durf jij in beweging te komen?

Ik las laatst op het internet: “everything you want is on the other site of fear”. Inderdaad… we willen soms iets doen of bereiken, maar het is vaak de angst die ons tegenhoudt om daadwerkelijk stappen te ondernemen. Terwijl het bij deze angst steeds gaat om wat er zou kunnen gebeuren, niet om angst voor iets dat nu op dit moment gebeurt. Je bent dus eigenlijk in het hier-en-nu en je angst vertoeft voortdurend in de toekomst. Eckhart Tolle zegt hierover: “Je kunt altijd op tegen het huidige moment, maar je kunt niet op tegen iets dat alleen maar een projectie is van je verstand; tegen de toekomst kun je niet op. Zolang je je met je verstand identificeert, wordt je erg door je ego geleefd. En het ego heeft allerlei uitgekiende verdedingsmechanismen en voelt zich kwetsbaar, onveilig en bedreigd”.* We krijgen vaak van onszelf het signaal : “gevaar”, ook als er geen gevaar is. We denken dat er gevaar is en zoeken naar veiligheid en stabiliteit. Angst zorgt er dan voor dat je in je comfortzone blijft. Is dat erg? Dat moet ieder voor zich bepalen. Het wordt pas vervelend als je er last van hebt, of wanneer het je levensvreugde ontneemt. Durf je dan in beweging te komen?  

Hoe leg je jezelf aan de accu?

on dinsdag, 18 december 2012. Posted in Blogs

Hoe leg je jezelf aan de accu?

De donkere weken van het jaar zijn begonnen. Ondanks alle drukte van de feestdagen is het ook de tijd van bezinning en terugkijken op afgelopen jaar. Een jaar vol hectiek, dankbaarheid, liefde, verdriet en loslaten. Een heftig jaar waarin veel is gebeurd. Het was voor mij een flinke uitdaging om voldoende rust te nemen. En dat was moeilijk in een periode dat ik mijn ouders verloor en er een hoop gebeurde in mijn familie. Daarnaast kwamen er nieuwe klanten, opdrachten en ontwikkelingen in mijn bedrijf en wilde ik ook energie steken in de mensen om me heen. Leven “in het nu” is dan een hele uitdaging en je hart volgen in wat nodig is eveneens! Hoe verhoudt alles dat ik onderneem zich naar vrije tijd en oplaadmomenten? Ik besloot eens goed te kijken naar waar ik energie aan geef en waar ik energie van krijg. Is er een gezonde balans? Hoe leg ik mezelf aan de accu? Het lijkt zo’n simpele vraag, maar heb jij dat helder voor jezelf? Hoe zorg jij er eigenlijk voor dat je accu niet dreigt leeg te raken? Weet jij eigenlijk wel waar jouw energie naar toe gaat en hoe het weer bij je terug komt? Als je inzicht hebt in hoe dit voor jou werkt, kun je namelijk positief beïnvloeden.  

Hoe krijg jij meer kwaliteit en liefde in je relatie

on zaterdag, 01 september 2012. Posted in Blogs

Hoe krijg jij meer kwaliteit en liefde in je relatie

Liefde is heerlijk, behalve als we het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Iedere dag verspillen we vele uren aan ingewikkelde gedachten over onze relaties. Liefde en liefdesverdriet zijn dan ook van alle tijden. In jouw leven heb je in de liefde vast veel hoogte- en dieptepunten gekend. Alle relaties hebben bijgedragen tot de mens die je nu bent. Iedere relatie is immers een reflectie van de relatie met jezelf. Ze confronteren je met je eigen behoeften en verlangens. De ervaringen die je opdoet in je relaties, brengen je verder in je ontwikkeling. Hoe kan de relatie met jezelf, jouw relatie verbeteren?

Associëren: één beeld zegt meer dan 10.000 woorden….

on zondag, 25 maart 2012. Posted in Blogs

Associëren: één beeld zegt meer dan 10.000 woorden….

De workshop “werken met associatie kaarten” is een heerlijke workshop om te geven. Het is ervaringsgericht, maakt veel los en brengt mensen op een andere manier in contact met hun vragen én hun (onderbewuste) weten. De meesten van jullie kennen de diverse inzichtkaartjes, inspiratie- en associatiekaarten of zijn bekend met tarotspelen, we zien ze namelijk steeds meer en ze zijn leuk! Maar hoe kun je meer doen met deze kaarten dan ze alleen te bekijken en weer in de kast te leggen? Hoe kun je ze gebruiken en wat hebben ze te vertellen over jezelf? Dat is wat centraal stond tijdens de workshopavond van afgelopen dinsdag. Spelenderwijs aan de slag met een beeld en je vraag. Wat een fijne avond was het weer!

Hoor jij dit echt? Luisteren naar jezelf

on dinsdag, 29 november 2011. Posted in Blogs

Een tijdje geleden lag ik in mijn bed. Ik sliep. En plotseling kreeg ik een ingeving. Ik hoorde heel duidelijk dat mijn eerstvolgende blog zou gaan over “luisteren”. Luisteren naar jezelf, luisteren naar de ander. Ik kreeg zelfs de titel door: “hoor jij dit echt?”. Eerlijk gezegd wilde ik een blog schrijven over weerstand. Toch liet deze boodschap me niet los. Zou ik er gewoon naar luisteren? Tenslotte ben ik zelf ook bezig met het thema luisteren. Luisteren naar mijn gevoel, luisteren naar mijn lichaam, werkelijk luisteren naar wat er binnenin mezelf leeft, luisteren naar de ander. Luisteren en waarnemen, wat een informatie levert dat telkens weer op.

Hoor jij dit echt? Luisteren naar de ander

on maandag, 28 november 2011. Posted in Blogs

Mijn vorige blog ging over luisteren naar jezelf. Maar hoe zit het met de wijze waarop we luisteren naar anderen? Als iemand zijn verhaal wil delen met jou, wat doe je dan? Heb je er weleens op gelet hoe jij luistert? Ben je aandachtig of kom je met jouw eigen verhalen? Wordt je onrustig om wat je zelf graag wilt zeggen of moedig je de ander aan om verder te gaan in wat hij wil vertellen? Als jouw vriendin thuiskomt en tegen je zegt: “ik had zo’n zware dag”, zeg jij dan gelijk: “ja, dat had ik nou ook!” of vraag je wat er zo zwaar was aan haar dag? In hoeverre hoor jij de ander echt?

Inschrijven nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi